mandag den 25. november 2013

Groteske dåsemænd


I september fik jeg 24 gamle tobaksdåser af min mor. En skat der efterhånden er svær at få fat i, og de satte gang i et assemblageprojekt på Billedskolen i Ulstrup. På Pinterest havde jeg set nogle fine figurer af DianeHawkey – og jeg besluttede, at de skulle være vores udgangspunkt.

Til projektet tog børnene selv nogle små ting med hjemmefra: Små stykker legetøj (som de ikke ville lege med mere), knapper, mønter, muslingeskaller, skakbrikker mm.

Vi lavede først hovederne af modellermasse. (Vi brugte hvid Darwi.) Vi modellerede over en hvid vatkugle. (Det er vigtigt, at den er af vat - og ikke styropor.) Lidt modellermasse blev presset ned til hals og så blev ansigtet formet.

Modellermasse kan godt være lidt besværligt, så jeg viste børnene, hvordan det kan rynke og krakelere – og vi blev enige om, at det var godt, hvis vi kunne lave nogle rynkede ansigter. Enkelte børn var ikke helt med på den idé, og de fik lidt vand og formåede faktisk at glatte deres ansigter.

Da de var færdige skulle modellermassen tørre i nogle dage, før der kunne arbejdes videre på dem.
Imens gik vi i gang med kroppen. Der blev lavet 4 huller i dåserne. Ét til hver arm og 2 til ben. En hammer og et søm kan fint klare det, men de mindste børn skulle have hjælp. Arme og ben lavede vi af træperler, der blev trukket på ståltråd – som vi trak igennem hullerne i dåserne og hæftede.
Da arme og ben var monterede, lavede børnene forskellige kompositioner af deres småting i deres dåse, før de besluttede sig for, hvordan de skulle limes fast med limpistol.

Ugen efter forsatte vi med hovederne. Børnene besluttede selv, hvordan de ville arbejde videre med dem. Enkelte ville gerne beholde dem helt hvide, nogle ville gerne male dem med flydende akvarel og sætte perler i øjenhulen. Da de var færdige, satte vi dem på dåsen med en limpistol.

Til sidst blev der sat et stykke ståltråd fra overarm til overarm, så figuren kan hænge.

Projektet var omfattende, men der fungerede godt – måske fordi vi kunne tale om de forskellige arbejdsgange i termer, der er letforstålige: ”Vi skal lave arme og ben i perler!” og ”Nu skal I finde ud af, hvad der er inde i kroppen!”  


 

 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar