lørdag den 29. juni 2013

One Man's Trash is Another Man's Treasure


I kunsthistorien er assemblage en rummelig udgave af en collage. Den laves ved at sammensætte tredimensionelle genstande som f. eks. naturmaterialer, brugsting eller maskindele. Ting der ikke er tænkt som kunstnerisk materiale. Kunstnere har lavet assemblage siden 1920erne, men først i 1953 brugte kunstneren Jean Dubuffet betegnelsen om dele af sit arbejde. I 1961 blev begrebet slået fast med udstilligen The Art of Assemblage på Museum of Modern Art. På denne udstilling hang Louise Nevelsons (1899-1988) store værk: Royal Tide IV.
Værket blev skabt af træ, som hun fandt i New Yorks gader, ofte ved tre-firetiden om morgnen. Hun brugte træets former til at konstruere værket – og til sidst spraymaler hun det hele guld. Louise Nevelson er ikke så kendt i Danmark – men i Amerika hænger hun på alle de vigtigste museer. Hun har haft stor indflydelse på feministiske kunstnere, men selv sagde hun:
”I'm not a feminist. I'm an artist who happens to be a woman.”

Jeg viste mine elever flere af Louise Nevelsons værker. I steder for træ brugte vi genbrugsmaterialer og legetøj, som børnene alligevel ikke brugte mere. Hvert barn fik udleveret en lille trækasse og i den skulle de lave en komposition, som de malede guldfarvet.

Kilde:  Kunstleksikon - nøglen til det 20. århundredes kunst, arkitektur og design af Amy Dempsey.1 kommentar:

  1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet