onsdag den 2. april 2014

Fugle med et budskab


Hvad er vigtigt i livet. Mine billedskolebørn har nogle bud: Elske, venner, latter, lege, familie, hjælpsomhed og kærlighed. Ja, så er der vel ikke meget mere at sige – det skulle da lige være, at jeg er pjattet med de børn.
Fuglene med de vigtige ord er lavet i ler. Vi tegnede først skitser, som vi skrev ord på og klippede ud. Så rullede vi leret ud med kageruller. Tysk hvidler med charmotte. Vi rullede på en gammel dug med mønster, for at leret kunne slippe bordet – men også for at give leret struktur. Så lagde vi vores papirfugl på leret og skar efter den.
Derefter stemplede vi ordene med bogstavestempler. Man kan købe et billigt sæt i Tiger – men jeg foretrække det noget dyrere fra Panduro, da det indeholder Æ, Ø og Å.  
Hvis fuglene skal kunne flyve, skal I huske at lave huller.

Så skulle fuglene tørres og forglødes.

Gangen efter glaserede vi med penselglasur. Vi brugte først en sort penselglasur. Med tynde pensler kom vi glasur ned i bogstavfordybningerne. Selvfølgelig var det umuligt ikke at ramme leret ved siden af, så vi brugte en fugtig svamp til at tørre den overskydende glasur af med. Derefter kunne børnene pensle de farvede glasurer på resten af fuglen, før vi fyldte keramikovnen igen og brændte dem op til 1020 grader.


  
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar