lørdag den 23. maj 2015

Barberskum og victorianske huse

Det er en fest at marmorere med barberskum. En meget farverig fest.
 
Jeg havde fundet et par flade papkasser, som jeg kom i hver sin plastiksæk. I disse kasser fik børnene lov til at sprøjte barberskum.
Derefter dryppede vi flydende akvarel i - og rørte let i herligheden med en gaffel.
Børnene og jeg besluttede at lave 3 kasser: blå/gul, rød/gul og blå/rød. Det gennemførte vi - næsten!
 
Når der er lavet smukke mønstre i barberskummet, kommer man sit papir i. Vi brugte akvarelpapir, og lod det ligge i ca. 10 sek. før vi tog det op, og lagde det på et avisunderlag. I det hele taget, er det et god idé med MEGET afdækning. Til sidst fik børnene fik en lineal, som de kunne skrabe barberskum af med. Hvis man ikke er pjattet med meget farverige hænder, kan engangshandsker anbefales. 
 

 

 
 
 
Jeg havde besluttet, at vi skulle bruge det marmorerede papir som baggrund til victorianske huse. Alle børn fik udleveret et fotografi af et hus, et stykke sort kardus og en hvid farveblyant.
De fik at vide, at de skulle begynde med at tegne et af vinduerne - og at de gerne måtte digte. Dvs. deres hus behøvede ikke at ligne deres fotografi.
 
Da de var færdige med at tegne, klippede de huset ud. Og til sidst skulle det monteres på det farvede papir. Før de satte huset på, klippede de et stykke sort kardus, som de satte nederst på papiret.
 
 
 


 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar