søndag den 6. januar 2013

Inspired by… Lena Revenko

Ved et tilfælde kom jeg ind på Lena Revenkos hjemmeside. Det var kærlighed ved første blik - og jeg vidste med det samme, at disse billeder måtte jeg bare vise til børnene på billedskolerne.

Lena Revenko blev født I 1976. Hun voksede op i Minsk i Hviderusland. Da hun var 14 år flyttede hun med sin familie til Israel. Hun blev uddannet på Academy of Art and Design in Jerusalem og bor nu i Tel Aviv, hvor hun arbejder som kunstner og grafisk designer. 

Lena Revenko arbejder i små formater på gamle bogsider. Hendes værker forstiller mennesker, monstre og andre fabeldyr. Efterhånden har jeg vist mange børn hendes værker, og der har altid bredt sig en stor interesse for hendes billeder.

Efter vi har set og talt om Lena Revenkos billeder, har vi tegnet en skitse af et tamt moster sammen. Børnene behøver ikke, at tegne de samme former som mig – men vi tegner tingene i den samme rækkefølge. Først ansigt, så øre og manke til sidst ryg, hale og ben. Mens jeg tegner, plejer jeg at sige: ”Mine øjne ser sådan her ud, hvordan mon jeres ser ud?” Det giver børnene mulighed for at give deres monster personligt udtryk.

Når skitserne er færdige, tegner børnene deres monster på et stykke akvarelpapir. Husk at akvarelpapiret ikke må være større end en bogside. Monstrene males med flydende akvarel – og måske skal der bruges poscatuscher til sidst.
Så klippes monstrene ud og sættes på en bogside fra en gammel bog. Til sidst monteres det på et sort stykke kardus.Ingen kommentarer:

Send en kommentar