fredag den 4. januar 2013

Hundehoveder

Mit oplæg til børnene var, at de skulle tænke på et værelse i deres hjem og tegne det. Det kunne være deres eget værelse, stuen, køkkenet eller badeværelset. Vi tegnede med tusch – men jeg har også afprøvet opgaven med blyant, og det fungerer fint.

Jeg havde fundet forskellige hunde- og kattehoveder i bøger og blade, som jeg havde limet op på et ark papir. Papiret havde jeg farvekopieret, så børnene havde mange hoveder at vælge imellem. Da de havde valgt hoveder, fandt de kroppe i ugeblade, som de satte hovederne på. Det blev til nogle helt fantastiske udtryksfulde figurer.

Da børnene havde lavet 2-3 figurer, satte de dem på tegningen af deres værelse. Der blev digtet historier om hundehovedernes invasion - og der var i det hele taget en herlig stemning, hvor der blev fortalt mange forskellige historier.

  Materialeliste:

Papir eller karton A3
Tuscher eller blyant
Farvekopier af hunde- eller kattehoveder
Ugeblade
Sakse
LimstifterHundehoveder. Volume 2

I en anden variant af samme opgave, havde vi fået fat i nogle trækasser, som vi malede. Derefter lavede vi hundehoveder, som vi limede på falsæskekarton. Figurerne blev klippet ud, og med dobbeltklæbende tape satte vi dem på en lille plade papkassepap (der var mindre end hundehovedet). Figuren blev nu sat ind i trækassen med dobbeltklæbende tape – hvilket skabte en fin 3D effekt.

Opgaven blev lavet i samarbejde med Line Frøslev, Hinnerup Billedskole.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar