fredag den 29. september 2017

Det finurlige univers.

I samarbejde med Elin Pausewang har jeg lavet et forløb, der tager udgangspunkt i den tyske kunstner Michael Sowas billedunivers.

Sowa er en særdeles produktiv tysk, maler og illustrator. Han blev født i 1945 og blev uddannet på akademiet i Berlin. Han lever og arbejder stadigvæk i Berlin.

Michael Sowa univers er surrealistisk, fantastisk og finurligt. Han arbejder ofte med grænsen mellem det dyriske og det menneskelige på humoristisk og absurd vis: En ko på skøjter, en gris i suppen og får der ligger i græsset og arbejder på deres computere er nogle af de mange fantasifulde motiver, vi kan møde.

Et af Michael Sowas berømte malerier forestiller en gris, der står i en suppetallerken:
Das Suppenschwein. Dette motiv findes i flere forskellige udgaver.

Vi besluttede, at arbejde med dette maleri ved at lave en opstilling som tableau, som børnene skulle fotografere og bagefter skitsere. Ideen med farvelære og mælk har jeg fundet flere gange på Pinterest.

Til tableauet brugte vi:
Dybe tallerkener
Plastikdyr
Mælk
Flydende akvarel
Sulfo
Vatpinde
-
Hvid dug
Hvid stofserviet
Vinglas
Bestik
Bord
Stol
-
Fotografiapparat
Papir
Blyanter
Farvekridt

Vi delte børnene op i nogle hold, som alle fik en dyb tallerken med mælk. I mælken dryppede de nogle dråber flydende akvarel (man kan også bruge frugtfarve), og fik så en vatpind med sulfo. Når sulfoen kommer ned i mælken, kommer væsken nærmest til live og bevæger sig, så farverne blandes.


Da børnene havde lavet den "suppe" de gerne ville have, skulle de vælge et plastikdyr, som de stillede ned i suppen.
Vi dækkede op, og mens nogen fotograferede, sad de andre og lavede skitser af deres tallerken med dyr.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar