mandag den 15. oktober 2018

Inspireret af Gerhard Richter


Gerhard Richter (f. 1932) er en af Tysklands mest fremtrædende kunstnere. Siden begyndelsen af 1960erne har han været en del af den tyske kunstscene, hvor han begyndte som fotorealist og siden har bevæget sig fra det figurative til geometriske konstruktioner og det rent abstrakte. 

I 1985 skrev Richter: "Når jeg maler et abstrakt maleri, ved jeg ikke i forvejen, hvordan det skal se ud, og heller ikke under malerprocessen, hvad jeg sigter mod. Maleriet er således en næsten blind, desperat handling."

I sine abstrakte malerier trækker Gerhard Richter ofte en rakel hen over lærredet, så den våde maling trækkes med. Den var denne teknik, vi skulle afprøve på Billedskolen.

Eleverne fik udleveret et godt stykke papir. Vi brugte Paint On fra Clairefontaine. Desuden satte jeg stort set alle vores akrylfarver frem. 

Der skulle først males en baggrund med 3 felter i forskellige farver. De blev malet med pensler. Derefter skulle eleverne trække maling hen over papiret med en vinduesskraber eller en malerpind i træ. 











Ingen kommentarer:

Send en kommentar