mandag den 30. marts 2020

Fabeldyr

På hjemmesiden Swich Zoo Online kan du lave dit eget fabeldyr. Du skal beslutte om kroppen skal være zebra, næsehorn, isbjørn, bison, hængebugsvin, abe, elefant, hund eller gepard, og så kan der sættes mange forskellige hoveder, ben og haler på fabeldyret.


Når du er tilfreds med dit dyr, kan du lave et screenshot af siden, så du kan gemme det og evt. printe. Hvis du ikke kan dette, kan du se dit fabeldyr på skærmen. Du skal nu lave en tegning med én farve, så tegningen fx bliver: sort/hvid eller blå/hvid eller brun/hvid.Du kan selv beslutte, om du vil tegne dit fabeldyr med en fin, sort tusch, almindelig blyant eller farveblyant. Det vigtige er, at du prøver at lave tegningen med kun én farve. Når kunstnere kun arbejder med én farve, siger vi, at de arbejder monokromatisk.
Giv dit dyr et navn, og skriv det med en flot skrift.Hvis du har lyst til at lave en udgave mere på et nyt stykke papir, vil jeg foreslå, at du maler dit fabeldyr med sovsekulør. Det har en smuk farve, og er faktisk ret sjovt at male med.
(Hvis du har akvarelfarver eller akrylmaling, kan du også bruge det. Prøv at male dit dyr med bare én farve. Brun, blå, sort eller andre mørke farver er at foretrække.)

For at skabe forskel på lys og mørke i dit maleri, skal du bruge vand til at blande i sovsekuløren/malingen. Nogle steder skal du bruge meget vand andre steder slet intet. Leg med det! 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar